VIADUCT-hankkeen alueiden välinen vierailu ja työpaja Tampereella 11.–12.6.
|
Hankkeet ja selvitykset,
Pirkanmaan liitto
Tampereella järjestettävän kansainvälisen tapahtuman aikana perehdytään tutkimustulosten viemiseen markkinoille. Kyseessä on kolmas alueiden välinen tapaaminen.
VIADUCT-hanke tukee tutkimuksen kaupallistamista. Hankkeessa pureudutaan tiedonsiirron ja tutkimuksen kaupallistamisen haasteisiin spin–off -yritysten luomisessa ja vakiinnuttamisessa.
Tampereella järjestettävän kansainvälisen tapahtuman aikana perehdytään tutkimustulosten viemiseen markkinoille. Ohjelmaan kuuluu hyvien käytäntöjen vaihtoa, tutustumiskäyntejä, verkostoitumismahdollisuuksia ja alueellisten haasteiden käsittelyä. Tavoitteena on inspiroida alueellista kehitystä spin–off -yritysten luomisessa ja kehittää tähän prosessiin liittyviä politiikkainstrumentteja.
Vielä ehdit ilmoittautua mukaan kuulemaan alueiden hyvistä käytännöistä sekä tunnistetuista haasteista:
Ensimmäinen päivä: GLiveLab
Aamupäivällä (klo 9.15–10.30) on vuorossa kaksi esitystä ja keskustelua hyvistä käytännöistä:
SPARK Finland (FI): SPARK Finland on suunniteltu edistämään akateemisten ja kliinisten löytöjen kypsymistä käytännöllisiksi ja arvoa tuottaviksi ratkaisuiksi terveydenhuollon ja biotieteiden alalla.
Rahoitusinstrumentti "Promoting centres of excellence and innovation and technology transfer centres" (LI): Nämä keskukset vahvistavat tutkimus- ja oppilaitosten osaamista ja kehittävät niiden tiedonsiirtoon liittyviä toimintoja.
Iltapäivällä (klo 15.00–16.30) vuorossa on kolmen hyvän käytännön esittely ja keskustelu:
VeniSIA (IT): Venetsiassa toimiva kestävän kehityksen innovaatiokiihdyttämö, joka kehittää liiketoimintaideoita ja teknologiaratkaisuja ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristöhaasteiden kohtaamiseksi.
Deeptech Entrepreneurship Curriculum (FR): Koulutusohjelma, joka on suunnattu tuleville johtajille, jotka haluavat liittyä spin–off -yrityksiin tai luoda niitä liiketoiminnan kehityksen tukemiseksi.
Team-To-Market -ohjelma (FR): Tukee spin–off -yritysten luomista tukemalla innovaatiotoimintaan erikoistuneiden liiketoiminta- ja markkinointipäälliköiden varhaista rekrytointia.
Haaste 3: Digitaalisen eristyneisyyden syndrooman voittaminen ja spin–off -yritysten työn laajentaminen digitaalisten työkalujen ja instrumenttien avulla (RO)
Tervetuloa mukaan inspiroivaan ja tuottavaan tapahtumaan Tampereelle!
Lisätietoja ja tiedustelut: Projektipäällikkö Nadja Nordling, nadja.nordling@pirkanmaa.fi
Projektipäällikkö (VIADUCT & BEST DIH -hankkeet)Nadja Nordling
Kehitän TKI-yhteistyöverkostoja ja digitaalisen ja vihreän siirtymän innovaatioekosysteemejä tutkimuksen kaupallistamista ja digitaalista siirtymää tukevissa hankkeissa. Uudistavat innovaatioekosysteemit, toimiala- ja tieteenalarajat ylittävä tutkimus- ja innovaatiotoiminta.